Setmana de Turisme Industrial

Turisme industrial

Dates:   del 3 a l'11 de novembre

Lloc:  A diversos indrets

Mataró participa amb diverses activitats a la 3a Setmana del Turisme Industrial. Sota el lema “Com es fan les coses”, aquesta iniciativa impulsada per la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) se celebra entre el 3 i l’11 de novembre.

Can Marfà és aquest any punt de sortida del Bus a Cegues i Mataró també un dels tres municipis amb Enigma XATIC, un joc turístic que estarà disponible per a dispositius mòbils i tauletes.

L'Enigma XATIC es podrà jugar a tres municipis de la de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya: Granollers, Terrassa i Mataró, que corresponen als 3 primers capítols del joc. Mitjançant la hiperficció explorativa s’aniran descobrint els diversos enigmes que es trobaran en un diari secret a la vegada que s’haurà de desxifrar les marques dels mapes i utilitzar tècniques d’orientació i d’exploració. Un cop completades totes les proves, els participants podran optar a un premi final d’un pack d’experiències “Fent País”, a banda de gaudir de diversos descomptes a Escape Rooms.

Per participar a l'Enigma XATIC cal registrar-se aquí: enigmaxatic.packescape.com 

A més, també s’han programat rutes guiades per donar a conèixer el patrimoni industrial. 

- La casa Coll i Regàs com a mostra de les arts modernistes. 2 de novembre a les 17 h. 

- Vapors, fàbriques i cooperatives del Mataró industrial. 4 de novembre a les 11 h. Punt de trobada: davant la Nau Gaudí.

Els espais recobrats. 10 de novembre a les 18 h. Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró

Miquel Biada, el primer ferrocarril. 11 de novembre a les 11 h. Punt de trobada: Ajuntament de Mataró.

L'altra activitat inclosa dins els actes de la 3a Setmana del Turisme Industrial és la presentació i taula rodona de la recreació en 3D del sector energètic de l’antiga fàbrica Gordils i Dalmau - Filatures Viñas, que es farà divendres 9 de novembre a les 19 h a Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró.

Organitza: XATIC i Ajuntament de Mataró