Arcattia

Concert de cambra

Data d'inici:  diumenge 27 de gener

Hora:  18 h

Preu:  12 euros | 10 euros tarifa reduïda

Lloc:  Foment Mataroní

Us presentem un projecte iniciat el 2008 com a grup de cambra versàtil, amb experiència en els escenaris del país i amb el desig de posar en comú part de la literatura cambrística escrita per a cordes com a mitjà de desenvolupament musical i artístic. Amb la voluntat clara de fer viure les sensacions escrites en les partitures i de mostrar obres i formacions poc usuals en els concerts, el grup ofereix concerts en diferents formats cambrístics. La base de la formació és el trio de cordes del període “clàssic”, dos violins i violoncel, i compta amb programes des del duet de cordes fins a la petita formació orquestral.

Durant aquest temps el grup ha realitzat concerts per tot el país i Costa Rica juntament amb petites residències a poblacions com Canovelles, Castellar de Vallès i Sant Feliu del Llobregat on realitza la seva residència i treball continuat. El projecte “en residència” comporta la realització d'una petita temporada de concerts i un seguit d'activitats d'acció educativa i social adreçades a la població de cada localitat.

Arcattia també ha col·laborat amb el Cor Infantil Amics de la Unió, la Coral Cantiga, la mezzosoprano Mireia Pintó i ha enregistrat en directe per Catalunya Música. En aquesta ocasió us fem arribar la proposta de concert en format de trio de dos violins i violoncel: “Els Peripatètics de Haydn”. Un programa dedicat a aquest gran referent de la història musical, J.Haydn, i a tres dels seus deixebles: W.A.Mozart, I.Pleyel i L.v.Beethoven.

Els Peripatètics de Haydn

Perpipatètics, o els passejants, és el mot amb el qual es coneixen els alumnes i seguidors d’Aristòtil, ja que impartia les seves classes mentre passejava en el perípatos, un passeig obert de la seva escola. Diuen que tot el saber de les persones gira al voltant del que som capaços d'aprendre, tant del que ens dona la nostra vida com també del que hem rebut de les persones que ens han ensenyat i potser han arribat a fer-nos de mestre. Tot aquest pòsit i les ganes de fer i emprendre coses noves va marcant el camí que anem fent.

El programa que us proposem gira entorn de la figura de Joseph Haydn, la seva música i la influència que tingué tant en diferents deixebles com en els músics més importants de l'època. I un d'aquests músics va ser W.A.Mozart, Haydn establí una relació de jove prodigi amb el vell i reconegut compositor, cosa que el portà a anomenar-lo “il papa Haydn”. Tota una mostra d'estima i reconeixement pel suport rebut, i un mot que acabarien utilitzant molts dels músics contemporanis al gran mestre considerat el pare de la simfonia i del quartet de corda.

La tarifa reduïda és per a socis del Foment Mataroní, Socis Club Tr3s C, Socis Òmnium Cultural, Jubilats, Abonats al Teatre Monumental, Carnet Jove, Carnet Blau i persones amb mobilitat reduïda.

Organitza: Foment Mataroní